Amplifier Preamplifier Receiver

Marantz Receiver 2226


Marantz Receiver 2226
Marantz Receiver 2226
Marantz Receiver 2226

Marantz Receiver 2226    Marantz Receiver 2226
Power output: 26 watts per channel into 8 (stereo). Frequency response: 15Hz to 60kHz. Total harmonic distortion: 0.3%. Input sensitivity: 1.8mV (MM), 180mV (line). Signal to noise ratio: 75dB (MM), 84dB (line). Output: 775mV (line), 1.5V (Pre out). Semiconductors: 3 x IC, 45 x transistors, 29 x diodes, 1 x FET. Dimensions: 440 x 137 x 365mm. Deze klassieke Marantz is in topconditie en volledig geserviced. Ook geen krakende potmeters dus meer en weer klaar voor heel wat jaren luisterplezier.

Ook zijn alle buislampje vervangen voor full leds. En dat ziet er weer als nieuw uit! Bij Euromaxx gebruiken wij uitsluitend high end caps zodat het originele typische warme MARANTZ-geluid gewaarbord blijft. Bij deze MARANTZ is ook de verlichting vervangen dus zowel de schaalverlichting als ook de vu-meterverlichting en dolby.

Ook zijn de printplaten stofvrij gemaakt en de verbindingen getest. Uiteraard met PHONO ingang voor een platenspeler. Op AUX dan bijvoorbeeld de CD, TV ed en verder nog de TAPE aansluitingen.

Verder tegen een meerprijs van 40,00 te voorzien van BLUETOOTH aansluiting zodat je alle mobiele apparaten draadloos kunt aankoppelen aan deze receiver. Met gebruikershandleiding pdf, service certificaat en 12 maanden garantie dat is net zoveel als toen hij nieuw geleverd werd! Vroeger kocht je een paar vakbladen waarvan de recensies nog "ongesponsord" (lees eerlijk) waren en dan ging je in de winkel luisteren. Tegenwoordig moeten we het doen met bijvoorbeeld een Coolblue recensie van een leek die al opgewonden wordt van een Sonos. Die komt je huis niet meer in als je eenmaal een vintage MARANTZ gehoord hebt.

Elke MARANTZ die gebouwd is tussen 1954 en 1980 zal een hoorbaar beter geluid produceren dan u gewend bent te horen. Niet voor niets staan in de meeste recente RECEIVER top 10 aller tijden maar liefst 3 vintage MARANTZ modellen. De eenvoudigste "baby-MARANTZ model 2015" heeft met zijn "slechts" 15W al een ongeevenaard geluid en met de prachtige blauwe schaalverlichting en meters een ware lust om naar te kijken.

De modellen verder omhoog hebben dan steeds iets meer geluidsinstellingsmogelijkheden en de wattage wordt zwaarder. Dat is niet zo zeer om de buren te plagen (hoewel dat prima zou lukken) maar met name het "onderin" neemt dan steeds iets toe. Experts zeggen dat om het geluid van een schaar exact te kunnen laten horen er zo'n 1000 watt nodig is. Hoe meer watts hoe gedetailleerder geluiden kunnen worden weergegeven. Let wel we gaan een punt voorbij dat zulks voor een gemiddelde luisteraar nog hoorbaar is. Deze kwaliteit is onversluitbaar en dit geluid is niet meer te koop. De huidige miniatuur electronica is niet meer zo stabiel en kwalitatief hoogwaardig zoals deze in de 70-er en 80-er jaren werd gemaakt. The item "MARANTZ RECEIVER 2226" is in sale since Wednesday, May 2, 2018. This item is in the category "Beeld en geluid\Hifi, geluid, audioapparatuur\Versterkers, voorversterkers". The seller is "euromaxx-wijchen" and is located in Wijchen. This item can be shipped worldwide.
Marantz Receiver 2226    Marantz Receiver 2226